11/07/2024
Rosenbrød

Rosenbrød

Sådan gør du

  1. Først sigtes du salt, sukker og hvedemel. Derefter hakkes smørret og kommes det i blandingen. 
  2. Gæren røres ud i håndvarm mælk og hældes derefter i melet.
  3. Ælt nu dejen, så den bliver elastisk. Når æltningen er færdig, stilles dejen til hævning i 30 minutter. 
  4. Ælt nu dejen igennem og form den til to flade aflange brød (cirka 12 cm brede). Brødene pensles med æg og stilles til efterhævning i 20 minutter.
  5. Brødene bages i 12 minutter ved 225 grader i almindelig ovn.
  6. Lav glasuren ved at blande rosenvand og flormelis sammen. Fordel blandingen over brødene, når de er afkølet helt. 
  7. Skær, som det sidste, brødene ud i 7-10 cm skiver, og så er dine rosenbrød klar til at blive vist frem.

Ingredienser

  • 2 spsk. sukker
  • 500 gram hvedemel
  • 50 gram smør
  • 3 dl. mælk
  • 1 æg
  • 0,5 tsk. salt
  • 50 gram gær
  • 2 spsk. rosenvand
  • 200 gram flormelis

Andre opskrifter

Er du blevet lækkersulten?

Suspendisse potenti. Vestibulum imperdiet tortor a sapien aliquet, ac hendrerit urna ullamcorper. Sed viverra ut lorem ut mollis. Aliquam feugiat et libero at sodales. Etiam pretium est in odio gravida egestas. Nulla sit amet diam ac nunc tempor ornare in vitae mauris. Aliquam nisi nunc, suscipit id elit a.

Bestil nu
cross