Lagkagebund:
- Først piskes æggeblommer, vaniljesukker og sukker til det er en luftig masse. Derefter piskes smørret i.
- Bland nu mandelmel, salt, hvedemel og bagepulver sammen og hæld det i dejen.
- Pisk æggehviderne stive og rør ca. 1 spsk. i dejen og derefter foldes resten i.
- Dejen skal fordeles i en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir i.
- Lagkagebunden skal bages i en forvarmet ovn på varmluft ved 175 grader i cirka 20 minutter. Når den er færdig, skal bunden afkøles helt og den deles derefter i to bunde.
Makronbund:
- Ælt flormelis, æggehvider og marcipanen sammen.
- Placer en kagering (20 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir (sæt det rundt i kanten).
- Fordel nu massen i kageringen.
- Bunden skal bages i en forvarmet ovn ved varmluft 175 grader i omkring 15-17 minutter.
- Bunden skal have lov til at køle af.
Creme m flødeskum:
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljen ud. Bland det herefter med sukker.
- Rør æggeblommer, majsstivelse og vaniljesukkeret sammen i en gryde, hvorefter du pisker mælken i og varmer langsomt op til det koger, indtil det bliver en god, tyk vaniljecreme (vigtigt at røre konstant i blandingen). Når blandingen er færdig, hældes den i en skål og stilles i køleskabet, indtil den er kold.
- Fløden piskes til en luftig flødeskum og vendes i vaniljecremen.
Samling af kage:
- Tag en kagering (20 cm i diameter) og placer den på et stykke bagepapir (kageplast skal på den indvendige side langs kanten).
- Tag nu en af lagkagebundene og læg i kageringen og smør den med hindbærmarmelade (marmeladen skal være 1 cm fra kanten).
- Brug nu halvdelen af cremen på bunden og læg makronbunden ovenpå og kom derefter det resterende creme på og læg den sidste bund på (bunden skal vende opad).
- Tryk lagkagen en lille smule sammen (så sætter den sig bedre). Lad den stå på køl i minimum 3 timer.
Glasur:
- Tag glukosesiruppen og fløden i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
- Herefter skal du hælde chokoladen i en skål og røre det sammen indtil den bliver glat og blank.
Afslutning:
- Fjern kageringen og kageplasten.
- Marcipanen skal æltes sammen med glukosesirup og flormelis (rul ud til en strimmel). Strimlen skal passe til kagens bredde og højde (cirka 65 cm).
- Sæt marcipanbåndet fast rundt om kagen og påfør glasuren på kagens top. Giv den 15 minutter i køleskabet, så den får tid til at sætte sig.
- Lav en luftig flødeskum. Kom den i en sprøjtepose (med stjernetylle) og pynt nu kagen med flødeskummen.