28/02/2024

Gammeldags sigtebrød

Dejligt, luftigt og gammeldags sigtebrød som er bagt på sigtet rugmel, fuldkornshvedemel, og durummel - en hyldest til tradition og smag! Med sin karakteristiske tekstur og dybe beroligende smag, er sigtebrødet en påmindelse om en simpel tid, hvor kvalitet og håndværk var i højsædet.

Fremgangsmåde

Bland gæren i lunkent vand (ca. 37 grader) og tilføj kærnemælk, sirup, salt, spidskommen og rugmel.

Bland fuldkornshvedemelet i dejen og tilsæt durummelet gradvist, indtil dejen er til at ælte. Ælt den glat og smidig, og lad den hæve under et tæppe indtil dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

Ælt dejen grundigt og del den i 2 dele. Form dem til runde eller aflange brød, og placer dem på en bageplade med bagepapir eller i smurte forme.

Lad dem hæve under et tæppe indtil dobbelt størrelse (ca. 1 time).

Forvarm ovnen til 220 grader.

Snit brødene med en kniv eller prik dem med en gaffel.

Pensl dem med vand eller kærnemælk og sæt dem i ovnen i ca. 10 minutter.

Reducer temperaturen til 190 grader og bag dem færdige i ca. 30 minutter.

Lad brødene køle af på en bagerist.

Ingredienser

  • 25 gram gær
  • 2 dl. vand
  • 5 dl. kernemælk
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. kommen
  • 300 gram fuldkornshvedemel
  • 150 gram rugmel
  • 150 gram durummel

Desuden

  • Vand eller kernemælk til pensling

Andre opskrifter

Er du blevet lækkersulten?

Suspendisse potenti. Vestibulum imperdiet tortor a sapien aliquet, ac hendrerit urna ullamcorper. Sed viverra ut lorem ut mollis. Aliquam feugiat et libero at sodales. Etiam pretium est in odio gravida egestas. Nulla sit amet diam ac nunc tempor ornare in vitae mauris. Aliquam nisi nunc, suscipit id elit a.

Bestil nu
cross