Dej
Mælken hældes i en skål, hvor gæren røres ud. Æg, hvedemel, sukker, en anelse salt og et strejf kardemomme tilsættes, og dejen æltes, indtil den er fuldstændig glat og blank samt løsner sig fra skålen.
Smørret blandes i dejen, som æltes indtil den er blank og glat. Dejen hviler derefter lunt i 1½ time under et klæde, så den kan hæve.
Dejen formes herefter til en fast kugle, indpakkes i husholdningsfilm og køles ned i køleskabet i mindst 1 time. Mens dejen hviler, forberedes remoncen.
Remonce
Smør, sukker, farin og kanel røres sammen til en remonce med en elpisker.
Kanelsnurrer
Dejen vendes ud på et bord drysset med mel og rulles ud til et rektangel på cirka 30×60 cm. Remoncen smøres ud over dejpladen med en dejskraber for at fordele den jævnt.
En tredjedel af dejen foldes ind mod midten, og den anden tredjedel foldes over den første, hvilket giver 3 lag dej. Dejen rulles nu ud igen til cirka 30×30 cm og skæres i 12 strimler, der er 30 cm lange og cirka 2,5 cm brede.
Hver strimmel snoes ved at tage fat i hver ende og sno dejen modsat fra hver ende, så der dannes 6-7 snoninger. Der trykkes ikke for hårdt, så remoncen ikke presses ud. Den snoede dejstrimmel løftes op med den ene hånd, og den snoes 2 gange omkring den anden hånds pege- og langfinger. Den resterende dejsnip lægges over de to snoninger, placeres mellem pege- og langfingeren og trækkes mod dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren.
Kanelsnurrerne placeres på bageplader med bagepapir, så snoningerne vender opad. De hæves lunt og tildækket indtil dobbelt størrelse.
Kanelsnurrerne pensles med æg og bages ved 200° i cirka 12–14 minutter. Efter bagning afkøles kanelsnurrerne på en rist.
Når kanelsnurrerne er afkølet, puttes der glasur på toppen, og drysset til sidst med perlesukker