28/02/2024

Jordbærtærte

Træd ind i en verden af fortryllende smagsoplevelser med vores uimodståelige jordbærtærte. Vores egen jordbærtærte er bagt på en blød mazarinbund, dyppet i mørk chokolade. Herefter er den toppet med vaniljecreme og friske jordbær. Til sidst er den sprayet med tyndt lag plantebaseret gelé. For at gøre det nemt for dig, at lave netop vores jordbærtærte, har vi her samlet hele opskriften. Lad os sammen skabe magi i køkkenet.

Fremgangsmåde

Begynd med at kombinere marcipan og sukker i en skål og pisk dem herefter sammen grundigt. Tilføj derefter smør og fortsæt med at piske, indtil blandingen er ensartet og luftig. Tilføj æggene ét ad gangen og vend til sidst hvedemel forsigtigt ind i dejen.

Smør en 24 cm springform og læg et stykke bagepapir i bunden.

Bag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.

Når kagen er færdigbagt, fjern den fra springformen og smør den varme kage med den mørke chokolade. Lad kagen køle helt af på en bagerist.

Tip: Hvis chokoladen ikke stivner, når kagen er kølet af, så sæt den i køleskabet i cirka 15 minutter.

Til vaniljecremen skal du dele vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene godt med sukkeret. Bland vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse i en gryde. Tilsæt dernæst mælken og varm langsomt op under konstant omrøring, indtil blandingen tykner og bliver til en lækker vaniljecreme.

Hæld vaniljecremen i en skål og lad den køle helt af i køleskabet.

Inden servering, pisk fløden til luftigt flødeskum. Vend først to spiseskefulde flødeskum i vaniljecremen, og vend derefter resten af flødeskummet i, indtil det bliver til en luftig og cremet konsistens.

Fordel vaniljecremen på mazarinbunden. Pynt med et lag friske jordbær. Nu er din lækre jordbærtærte klar til at imponere dine smagsløg!

Ingredienser

Mazarinbund

  • 200 gram marcipan
  • 150 gram blødt smør
  • 100 gram sukker
  • 40 gram hvedemel
  • 80 gram mørk chokolade
  • 4 æg

Vaniljecreme

  • 30 gram maizena
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 3 dl. sødmælk
  • 1 hel vaniljestang
  • 1 dl. piskefløde

Desuden

  • 500 gram jordbær

Andre opskrifter

Er du blevet lækkersulten?

Suspendisse potenti. Vestibulum imperdiet tortor a sapien aliquet, ac hendrerit urna ullamcorper. Sed viverra ut lorem ut mollis. Aliquam feugiat et libero at sodales. Etiam pretium est in odio gravida egestas. Nulla sit amet diam ac nunc tempor ornare in vitae mauris. Aliquam nisi nunc, suscipit id elit a.

Bestil nu
cross