28/02/2024

Emmerbrød

Vores Emmerbrød er bagt på emmermel fra den bornholmske valsemølle. Emmermel er en af de ældste kornsorter der findes, og er en fin fuldkornsmel hvor 100 % af kornet er brugt. Emmermelen giver et mørkt brød, med en både sød og karakterfuld smag.

Fremgangsmåde

Vand, gær, salt, honning og olie kombineres i en skål.

Halvdelen af melet tilsættes først og omrøres, hvorefter resten af melet gradvist inkorporeres.

Dejen fordeles jævnt i to smurte 1,6 liters stålforme.

Til koldhævning, dækkes formene enten med låg eller husholdningsfilm og placeres i køleskabet i 8-24 timer for at hæve. Jo længere hævetid, desto bedre resultat.

I ovnen bages brødene i cirka 40 minutter ved 210°, gerne med låg. Alternativt kan brødene pensles med vand.

For at måle kernetemperaturen, indsættes et termometer midt i brødet. Kernetemperaturen bør være 98°. Brødene skal have en gylden farve over det hele.

Efter bagning vendes brødene ud af formene og afkøles.

Ingredienser (2 stk. brød)

  • 5 dl. koldt vand
  • 10 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 dl. olie
  • 500 gram emmermel (evt. Bornholms Valsemølle)
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk. honning

Andre opskrifter

Er du blevet lækkersulten?

Suspendisse potenti. Vestibulum imperdiet tortor a sapien aliquet, ac hendrerit urna ullamcorper. Sed viverra ut lorem ut mollis. Aliquam feugiat et libero at sodales. Etiam pretium est in odio gravida egestas. Nulla sit amet diam ac nunc tempor ornare in vitae mauris. Aliquam nisi nunc, suscipit id elit a.

Bestil nu
cross